Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Όταν η Coca Cola φοβάται το facebook

Αρθρογράφος: 
Πέτρος Κατσάκος
Συμπληρώνονται 310 ημέρες αγώνα για τους απολυμένους της 3Ε και ο αγώνας τους θυμίζει όλο και περισσότερο τη μάχη των 595 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ένας αγώνας διαρκείας, χωρίς υποχωρήσεις, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και στην κραυγαλέα απουσία των συστημικών ΜΜΕ. Ένας αγώνας που, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα, τις αγωγές και τις απειλές της εταιρείας, συνεχίζεται με το ίδιο πείσμα από τους εργαζόμενους της 3Ε. Με καθημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με εκδηλώσεις ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού και με μια συνεχώς ογκούμενη καμπάνια για μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας, η 3Ε βλέπει με ανησυχία την ολοένα αυξανόμενη πτώση των πωλήσεών της να χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου. Μια ανησυχία που έχει μετατραπεί σε φόβο για μείωση των κερδών ενός κολοσσού που παράγει τα προϊόντα του στη Βουλγαρία, φορολογείται στην Ελβετία και κρατάει κλειστό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
Το τελευταίο διάστημα και παρά την «αγορασμένη» σιωπή των ΜΜΕ, η εταιρεία επιχειρεί μέσω της νομικής οδού να φιμώσει τους απεργούς ακόμη και στο Διαδίκτυο. Αντιλαμβανόμενη πλέον τη διεισδυτικότητα των απεργών στην κοινή γνώμη μέσω των social media, η εταιρεία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη απαιτώντας να σιγήσουν ακόμη και οι σελίδες των απεργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διακινούν μηνύματα υπέρ του μποϊκοτάζ της Coca Cola και των υπόλοιπων προϊόντων της 3Ε. Η Coca Cola με την προσφυγή της στα δικαστήρια θέλει να απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάρτηση από τις δράσεις των απεργών και το μποϊκοτάζ στα social media, ζητώντας «να παύσουν την ανάρτηση και αναπαραγωγή στις ιστοσελίδες http:el-gr.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia, www.elastithesitous.gr και http://chronico-apergias.blogspot.gr ή σε οποιεσδήποτε άλλες ιστοσελίδες δυσφημιστικών μηνυμάτων με περιεχόμενο αντίστοιχο με τα ανωτέρω και να διαγράψουν τις πιο πάνω αναρτήσεις από τις ιστοσελίδες αυτές».
H Coca Cola δεν κρύβει την αγωνία της για την πορεία των πραγμάτων, την οποία δεν μπορεί πλέον να ελέγξει, λόγω της αγωνιστικής επιμονής των απεργών, αλλά και της αποτελεσματικής από αυτούς χρήσης των κοινωνικών δικτύων. Την ώρα που μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης του καταναλωτικού κοινού στον αγώνα των απολυμένων της 3Ε, η εταιρεία ζητάει «προσωρινές διατάξεις» από τα δικαστήρια αποδεικνύοντας το μέγεθος του πανικού της. Στο χέρι όλων μας είναι αυτός ο αγώνας να μην πάει χαμένος.
Πηγή:alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου